Posted in alegeri franta, Uncategorized

Emmanuel Macron

Dnul Macron a fost pus la mijloc ieri si inghiontit si de o parte si de alta. In primul rand cred ca socialistii francezi nu l-au vrut. Alegerea unui alt coleg care pare mai in varsta decat dnul Macron arata o anumita preferinta.

Ideea ca prevaleaza legea nationala peste cea europeana cred ca sperie la Brux, mai ales ca timpurile cer unitate. O alta idee pe care n-am inteles-o, de ex: daca vrea sa poarte costumul de baie musulman, sa-l poarte, vine din laicitatea statului, legea lor din 1905 sau ceva de genul. Ihmm..cred ca timpurile prezente trebuie abordate cu mai multa atentie pt ca dansii sunt tara cu 4 milioane de musulmani. Desigur ca pe mine nu ma deranjeaza ca langa mine sta o dna imbracata in costumul dansii de baie musulman, dar nu ma deranjeaza atat timp cat sotul dansii nu ma arata cu degetul, nu se uita urat la mine sa intervina frica si sa plec. In fond statul este laic si pt mine.
Nu degeaba sunt tara cu cele mai multe atentate. Trebuie sa se vada raportul intre numarul de nasteri musulmane plus fluxul de emigranti si sa se faca o politica coerenta in aceasta privinta. O politica care sa nu destabilizeze Europa. De aceea anumite legi de la dansii, importante, poate ar fi bine sa fie discutate in contextul actual. Dar si prin prisma a ceea ce este bine si pt ceilalti cetateni europeni, nascuti in Europa, laici si nelaici

Advertisements

Author:

Ii inteleg doar pe cei care discuta la fel.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s